SSP 600 RACE 8&9

Overwinning Selwin Hamden

Verslag Race 8 & 9

Na verschillende soorten problemen die we de laatste paar weekenden hadden meegemaakt, hadden we het dit weekend beter voor elkaar. De technische problemen waren verholpen, waardoor we ons volledig konden focussen op het afstellen van de motor.

Dag 1.
We begonnen het weekend met zeer goede weersomstandigheden in de vrije training.
Deze training hebben we gebruikt om te checken of alles weer goed liep en om snelheid te maken. De rondetijden vielen tegen, maar bij de rest was het niet anders.
Ik ging met vertrouwen de eerste kwalificatie in en wilde direct een goede tijd neerzetten. Met mijn rondetijd was ik niet helemaal tevreden, maar het was genoeg voor een voorlopige eerste startplaats.
Het was helaas niet gelukt om de eerste plek vast te houden tijdens de tweede kwalificatie. Ik kon zelf niet op de juiste manier langs de rijders uit de andere klassen komen zonder dat er veel tijd verloren ging. Een 4e startplek was uiteindelijk niet verkeerd, maar ik wist dat het beter kon.

Dag 2.
Op dag 2 stonden er 2 trainingen en één wedstrijd op het programma. Tijdens deze trainingen wilde ik ervoor zorgen dat ik de snelheid had voor de wedstrijd. Dit lukte en ik kon een constant tempo met goede rondetijden neerzetten. Zo ben ik beide trainingen op 1 geëindigd.
Ik kwam tijdens de start van de race redelijk van mijn plek, maar maakte een schakelfout met de sprint naar bocht 1. Hierdoor verloor ik de aansluiting met de top 5. Ik kon ik mezelf herpakken en aansluiten bij de kopgroep.
Het lukte me niet om de acties die ik plaatste door te zetten. Uiteindelijk ben ik op p4 gefinisht. Hierom was ik teleurgesteld, omdat ik wist dat ik beter kon.

Dag 3.
In race 2 kwam ik niet heel goed van mijn plek en viel terug naar p10. In bocht 1 kon ik gelukkig al een aantal plekken goed maken en positioneerde mij perfect om vervolgens de volgende bochten nog meer plekken te winnen.
Zo kwam ik in ronde 1 door op de 3e positie. Al gauw kon ik de 2e man passeren en een aanval plaatsen op de nummer 1. Dit lukte en probeerde het tempo direct hoog te leggen. Tot mijn verbazing werd het tempo gevolgd en werd ik dezelfde ronde gepasseerd. Dit weerhield mij niet om direct een tegenaanval te plaatsen en opnieuw het tempo hoog te leggen.
Ik leidde voor het eerst een lange tijd een race en het beviel me goed. Ik kon ronde na ronde PR tijden rijden en bleef pushen tot ik een gat had dat ik groot genoeg vond. Uiteindelijk moest de 2e man lossen en ben ik met 5 seconden voorsprong over de finish heen gekomen!

Zonder het team, de vriendenclub, sponsoren en mijn vader was het niet gelukt om na alle drama dit weekend zo positief af te sluiten.
We gaan door met trainen en zullen 24 september opnieuw voor een goed resultaat gaan.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.