SSP 600 RACE 1

Race verslag 8 April

Donderdag:

Omdat we geen voorjaarstraining in de winter hebben gehad zijn we woensdag naar Assen af gereisd om donderdag en vrijdag te trainen en de eerste meters te maken als voorbereiding op de wedstrijd van zaterdag.

Het was erg koud  maar we hebben de nodige meters kunnen maken. De motor liep goed en we hadden geen last van technische problemen. We hebben de sessies rustig opgebouwd omdat mijn vader en ik deze dag met z’n 2en zijn.

Vrijdag:

Vrijdag begon nat en er waren nu meerdere rijders op de baan die deelnamen aan de wedstrijd op zaterdag. Richard onze pit man hielp ons deze dag en zaterdag ook uit de voeten.
Het was opnieuw koud, maar we moesten deze dag wel op tempo komen en het gevoel terug krijgen waar we 2022 mee hebben geëindigd. De laatste sessie lukte dit, het gevoel met de motor voelde goed maar stuurde nog niet helemaal naar mijn wil. Ik probeerde er een 45er uit te halen op een oude band maar dat lukte op een tiende na net niet. Desondanks hebben we de dag positief af kunnen sluiten met vertrouwen voor de wedstrijddag.

Zaterdag:

Het was opnieuw koud, wat voor mij betekende dat ik direct uit de pits gebruik moest maken van de warme banden.  Er stonden 2 kwalificaties op het programma en 1 wedstrijd.

Q1:

Ik kon al snel in mijn 4e ronde een 1.45,8 op de klok zetten, een lage 45 was het doel met deze gebruikte band. Met die 45er was ik een stuk sneller dan de rest van het veld gaf mijn pit bord aan.
Daarom heb ik 2 rondes gezocht naar vrije ruimte op de baan, maar in de tussentijd was mijn voorsprong gekrompen en moest ik er nog 1 keer voor gaan zitten. Dit lukte met een verassende ronde van 1.44,8. Ik had niet verwacht dit nu al te rijden en was erg tevreden met mijn tijd.

Q2:

Klaar waren we nog niet want voor de 2e kwalificatie staken we een nieuwe achterband.
In de 3e geklokte ronde had ik vrij baan en kon ik een 1.44,2 neerzetten. 2 tiende van mijn snelste tijd op assen af, en dat in deze kou. Toch voelde ik dat er meer in zat, zo leek het in ronde 6 er op dat ik voor het eerst in de 43 zou komen. Dit lukte helaas niet vanwege verkeer in de laatste sector en verbeterde mijn tijd niet. Wel had ik meerdere ronden in de 44 gereden en pakte ik pole positie met een ruime 0.371 voorsprong wat zekerheid gaf voor de race.

Race:

De race ging om 15:00 van start en mijn start was zoals vaker niet geweldig.

Ik viel terug naar p4 maar kon bocht 1 als 3e man door vanwege een uit-rem actie.
Al snel pakte ik in dezelfde ronde nog de man op de 2e plaats maar werd als snel terug verwezen op het eerst volgende rechte stuk.
Ik reed een hele ronde achter de nummer 1 en 2 en hoopte dat het tempo wat omhoog ging zodat het groepje achter ons niet aan kon haken. Het tempo bleef hetzelfde en zag dat de 2e man moeite had met het passeren van de Nr 1. Ik besloot hierom de Nr 2 wederom voorbij te gaan, maar werd op identieke wijze terug verwezen naar plaats 3.

Wel bleef ik de aansluiting behouden en bereidde me voor op een 3e aanval.
Terwijl ik de aanval inzette op nummer 2, remde de nummer 1 erg vroeg waardoor ik geen andere keuze had dan ook de actie op de nummer 1 in te zetten. Het was aan de late kant maar het ging nog net goed. De inhaal actie was geslaagd en kon nu mijn eigen race pace rijden. In mijn eerste vrije ronde zette ik dan ook direct aan waarmee ik vrijwel gelijk 1,5 seconde voorsprong had op de nr 2 in 1 ronde.

Mijn ronde tijden waren ondanks de koude omstandigheden bijna gelijk aan vorig jaar.
Nadat ik een stabiele voorsprong van 3 seconden op had gebouwd was het voor mij zaak minder risico te nemen en het tempo iets te laten zakken en gat te managen. Ik zag het gat kleiner worden en deed weer een tandje bij waardoor mijn voorsprong werd vergroot naar 4 seconden.
Uiteindelijk heb ik de race onbedreigd weten te winnen met bijna 5 seconde voorsprong op de 2e man.

Ook reed ik een snelste ronde tijd van 1.44,087 waarmee je sinds dit jaar een aantal extra punten verdiend.

Ik wil mijn vader, Richard, mijn pitbox-genoten, sponsoren en de vriendenclub enorm bedanken. Iedereen heeft een steentje aan dit resultaat bijgedragen.
Eind van de maand zijn er opnieuw races in assen, ook hier zullen we proberen het resultaat te herhalen!

Video afspelen

One Response

  1. Karin schreef:

    Geweldig verslag!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.