SSP 600 RACE 2

Race verslag 29 april

In het weekend van 28 April stond Race 2 voor de deur.

We gingen het weekend dat vrijdag begon met veel zelfvertrouwen in na de overwinning in race 1.

Over de vrijdag valt weinig te zeggen, de weersomstandigheden zaten die dag tegen en er werden rond de 10 droge ronden gereden.

Zaterdag:

Voor de zaterdag hadden we een plan over hoe we de banden wilde inzetten, de vorige keer pakte het goed uit en we hoopte dat het dit keer even goed zou lopen!

En dat deed het! In de eerste kwalificatie kon ik de derde tijd op de klokken zetten. En in de tweede kwalificatie na een aanpassing van Dion Wouda (HK-Suspension) wist ik mij erg te verbeteren ten opzichte van de eerste kwali en zette ik een tweede tijd neer van 1.43,6. Wat tevens een nieuw persoonlijk record was. Deze tijd was op 71 duizendste na net niet genoeg voor polepositie.

Race:

De start van de race was niet slecht en ging als 4e de eerste bocht door. De volgende paar ronden waren er veel wisselingen van plaats 2 tot en met 4 omdat het tempo niet hoog lag.

Toch lukte het een andere rijder de kop over te nemen en ik had het gevoel dat ik met het tempo mee kon gaan. Maar daarvoor zou ik eerste de 2e man voorbij moeten gaan.

Ik merkte te laat dat degene voor mij het tempo van de eerste man niet kon rijden, dus was het voor mij zaak diegene in te halen zodat ik nog enigszins kans had op de overwinning.

Ik had zelf een aantal kansen beter kunnen benutten tijdens de race om er voorbij te kunnen, maar in ronde 5 zag ik een goede kans op een van mijn sterke punten van het circuit.

Helaas schoot ik net te wijd en werd ik weer gepasseerd op korte het rechte stuk.

In het volgende deel kwam opnieuw een sterk punt van mij en was ik van plan direct een tegenaanval inzetten.

Ik opende me gas iets eerder zodat ik er de volgende bocht langs kon gaan. Helaas had de motor net te veel hellingshoek waardoor de achterkant uitbrak en ik er met een mini highsider van af viel.

Erg jammer omdat ik voor mijn gevoel nog ver boven het tempo reed en ik met 0 punten naar huis ging.

Wel kan ik van geluk spreken dat ik er met wat kleine pijntjes vanaf ben gekomen door het pak van Held Biker Fashion en de airbag In & motion die er in zit.

Een weekend waar ik veel heb geleerd en waar we data hebben kunnen verzamelen.

We hopen de motor klaar te hebben voor 27 mei zodat we daar weer kunnen laten zien wat we waard zijn!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.