Race 2&3 OW CUP

Selwin Hamden TT- Circuit Assen

CRT
Vrijdag werden er trainingen verreden en in die trainingen heb ik samen met Dion van HK Suspension aan een goede afstelling gewerkt. De afstelling werkte goed en dat bleek ook uit de tijden die ik kon rijden aan het einde van de dag. Ik had mijn snelste tijd met een tiende verbeterd en dat gaf hoop voor de wedstrijddag.

Kwalificatie
Zaterdag werd 1 kwalificatie en 2 races gereden.
Het was dus belangrijk gelijk een goede tijd neer te zetten omdat de startpositie voor beide races telt. Ik kwam moeilijk in mijn ritme omdat ik niet op de juiste plek en het juiste moment op de baan was. Elke keer kwam ik verkeer tegen ondanks dat ik mij een paar keer terug heb laten vallen voor ruimte op de baan. In de laatste ronde heb ik nog 1 keer aan kunnen zetten en een 1.46,9 gereden. Ik had een betere tijd verwacht omdat ik tijdens de trainingen de dag ervoor een snellere tijd had gereden.
P9

Race 1
Ik hoopte op een goede start en mee te kunnen komen met de nummers 6 & 7. Helaas kon ik dit niet waarmaken en met een slechte start belandde ik op een van de laatste plaatsen. In de beginfase had ik moeite met inhalen waardoor de kans op een heel goed resultaat klein werd. Ik reed uiteindelijk naar de nummer 8 toe maar kon niet genoeg versnellen om hem nog in te halen.  
P9

Race 2
Ik kreeg een paar starttips over hoe ik de eerste rondes in kon gaan. De race werd ingekort naar 6 rondes waardoor de start nu erg belangrijk werd.

Met een minder slechte start kwam ik in de eerste ronde op dezelfde plek als mijn startplek. Ik haalde agressiever in, iets wat we voor de volgende keer erin moeten houden.

In de 4e ronde kwam ik door als 8e en reed naar de nummer 7 toe en maakte mijn snelste ronde tot nu toe (een 1.46,3). Ik wilde eerst blijven volgen en in een van de laatste rondes toeslaan. De coureur keek een paar keer om en versnelde wat ik niet verwacht had. In andere sectoren bleek hij sterker te zijn en dat had ik te laat door. Ik heb hem niet meer kunnen inhalen maar reed wel een sterke race. P8

Conclusie
Mijn doel voor de volgende keer is met de nummers 5 en 6 mee te kunnen. De tijd die ik dan moet rijden is 1.45. Ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken en dat we de volgende keer stappen kunnen maken.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *