Race 2 OW CUP (Assen)

Vrijdag 26 april. 

Ik hoopte vrijdag wat meters op een droge baan af te leggen en wat rempunten aan te scherpen. Helaas,  de dag begon nat en dat bleef de hele ochtend. Het waren twee natte eerste sessies en ik had een goed gevoel over mijn motor. s’ Middags werd het wat droger en heb ik mijn PR een beetje kunnen aanscherpen. Dat beloofde veel voor de kwalificaties en de race bij droog of nat weer.

Goed gevoel

De eerste twee sessies waren helemaal nat en ik had een goed gevoel over mijn motor. In de middag werd het wat droger en heb ik mijn PR ook een klein beetje aan kunnen scherpen, dat beloofde veel voor de racedag of het nou droog of nat is.

Zaterdag 27 april

De weersverwachting voor vandaag zag er niet goed uit. De gehele dag was het wisselvallig weer.
De dag begon met een natte kwalificatie. Gisteren trainde ik op een natte baan en toen was de basis snelheid al goed. Ik bleef goed mijn rondjes rijden maar wilde het beste bewaren voor de 2e kwalificatie. Ondanks dat ik het rustig aan heb gedaan, was ik ruim een seconde sneller dan de 2e man.

Wel of geen regenbanden

Ik ging met een goed gevoel de tweede kwalificatie in. Ik wist niet wat sneller zou zijn, daar we met regenbanden op een opdrogende baan reden. Aan het einde van de sessie was de baan helemaal droog en ging ik naar binnen. Veel tijd was er niet meer om de banden te wisselen en moest ik het doen met de tijd die ik had gezet op regenbanden. Ik kwam binnen en zakte van de vijfde naar de negende plek. Dat werd ook mijn plek op de startgrid. Teleurstelling was er niet want het gevoel was nog steeds goed.

Goed resultaat behalen

Nadat ik mijn teamgenoten Cliff Kloots en Nick Vlaar eerste en tweede zag worden in de races voor mij, was ik er op gebrand ook een goed resultaat voor het team te behalen. Voor de race begon was de baan droog terwijl er regen was voorspelt gedurende de race. Ik koos te starten op regenbanden. Uiteindelijk was het geen goede keuze omdat er achterin maar een beetje regen viel en weer opdroogde. De start ging redelijk. Ik verloor geen plekken in de eerste bocht. Na ronde 1 lag ik al op de derde plek en de ronde daarna op de tweede plaats. De eerste man sloeg een klein gaatje die ik dichtreed in de 4e ronde en hem gelijk passeerde. Ik hield samen met de 2e man dicht achter me een vast tempo aan. Ik had wat moeite met het inhalen van achterblijvers maar het ging beter dan de afgelopen keer. In de laatste 4 rondes probeerde ik wat los te rijden en verhoogde het tempo een beetje, maar dat lukte niet. In de laatste ronde zat de tweede man nog steeds vlak achter me, maar ik voelde de druk niet. Ik kwam met een goede drive uit de ramshoek en kon niet gepasseerd worden. De laatste bocht kwam ik redelijk door en won de race op een paar duizendste na.

Een fantastisch weekend

Het werd een fantastisch weekend voor het hele team en de aanwezige gasten. Ik bedank jullie allen voor jullie aanwezigheid en steun. Voor de volgende race die in Assen is, wil ik me goed voorbereiden. Ik kijk uit naar droge trainingen en wedstrijden!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *