Race 3 OW CUP (Assen)

CRT dag 1. 

Woensdag 15 mei reisden mijn vader en ik naar Assen zodat ik donderdag vroeg op de baan kon staan. 
De donderdag gebruikten wij om de motor af stellen. Ik had niet eerder met vering afstellingen gewerkt, dit was dus de eerste keer voor mij. De eerste paar sessies waren weer een beetje wennen omdat ik lang niet op een droge baan gereden had.
Het aangeven wat de motor deed, vond ik nog best lastig en daarom ben ik samen met Cliff Kloots de baan opgegaan. In een paar sessies hebben we samen gekeken waar ik mij kan verbeteren. Cliff merkte al snel op dat ik de motor elke keer heel wijd liet lopen en daarmee veel tijd verloor. Aan het einde van de sessie hebben we samen naar de problemen gekeken en heeft Cliff met Edwin de aanpassingen besproken en de motor aangepast.
De laatste sessie zijn we weer samen de baan opgegaan en de problemen waren opgelost. De weersomstandigheden waren niet perfect want er vielen druppels tijdens de sessie. Maar ondanks dat heb ik mijn PR toch weer kunnen verbeteren zonder dat ik het door had. Een geweldige dag vond ikzelf en het team was erg tevreden.

CRT dag 2

Op vrijdagochtend was de eerste sessie koud en nat. Ik heb al veel meters in de regen erop zitten en zat in een hele lekkere flow waardoor ik een 2.05,1 heb kunnen rijden in slechte omstandigheden. Vandaag ging het niet om tijden te verbeteren, maar te werken aan de punten waar het minder ging. Ik heb de dag met een goed gevoel afgesloten en wilde zo snel mogelijk naar de racedag. Ook heb ik aan het einde van de dag te horen gekregen dat ik gepromoveerd was naar de Supercup! Ik was natuurlijk heel blij om te horen dat ik al zo snel van de Pro- naar de SuperCup mag.

Kwalificatie 1

Ik ging zaterdag heel enthousiast naar de eerste kwalificatie, de weersomstandigheden waren goed en ik wilde wat nieuwe dingen uitproberen. Ook kon ik samen met mijn teamgenoot Nick Vlaar die als eerste in het klassement staat de baan op. Ik heb in de eerste paar ronden zijn lijnen even bekeken, maar hij was nog te snel om te kunnen volgen. Ik heb deze sessie voor het eerst een beetje achter andere coureurs kunnen rijden en daarmee ook weer veel opgepakt.
Ik reed een hele goeie sessie en heb mijn pr weer verbeterd naar 1 49,6.
Ik had toen ik deze dag opstond erg last van mijn lies, en het werd elke sessie erger helaas.

Kwalificatie 2

Bij de tweede kwalificatie heb ik een paar paracetamol ingenomen om de pijn te verzachten. Eigenlijk wilde ik deze sessie achter iemand rijden voor een paar snelle rondjes omdat ik last had van mijn lies, maar kon niet de geschikte persoon op de baan vinden.
Mijn team hield het pitbord met de tijden voor me beet en ik zag dat ik al snel in de 50ers kwam.
Nadat ik een 49er had gezet ben ik even naar binnen gegaan om mijn vizier schoon te maken en mijn lies wat rust te geven. Ik ben daarna nog naar buiten geweest heb een 1 49,1 kunnen rijden in mijn eentje! Met constante rondetijden mocht ik starten op p14.

Race

Ik mocht voor het eerst starten in de Supercup en ik voelde me al gauw op mijn plaats. Dit niveau past beter bij me. Er zijn heel veel goede starters en iedereen is wat agressiever met aanremmen naar de eerste bocht. Ik kwam niet heel goed van mijn plek omdat mijn motor de hele tijd omhoog kwam. Iets waar ik nog hard aan moet werken. Ik verloor een paar plekken maar had die in de 3e ronde weer goed gemaakt. Ik reed op de 11e plek en er ontstond een gat voor me vanwege de slechte begin fase en die heb ik uiteindelijk dicht weten te rijden na een aantal rondes. Een ronde later kwam Anne me voorbij omdat ik een fout maakte in Ossebroeken. Ik wist niet dat ze er onderdoor kwam dus raakten we elkaar even, maar we konden onze weg gewoon vervolgen en ik verloor een beetje tijd. Ik heb de laatste paar rondes gereden in het groepje dat streed voor de 9e plaats. Het lukte mij nog niet om een inhaalactie te plaatsen en ik eindigde op de 12e plaats met constante rondetijden en een nieuw PR van 1.48,7.

Conclusie

Een geweldig leerzame race en weekend heb ik gehad en ik weet nu op welke vlakken ik het meest verlies. Ik focus me nu op het herstel van mijn lies zodat ik volgende race weer fit ben.

Ik wil iedereen bedanken die is komen kijken en mij heeft aangemoedigd.
En natuurlijk wil ik ook mijn team en vader bedanken die foutloos voor mij aan het werk zijn geweest.

One Response

  1. Karin schreef:

    Mooi Selwin ga zo door!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.