Race 1 OW CUP (Assen)

Race verslag 5 & 6 april. 

Afgelopen weekend heb ik voor het eerst kennis gemaakt met een 600cc motor. Ik heb mij deze winter goed voorbereid en hier al heel lang naar uitgekeken. Op 5 en 6 april kon ik dan eindelijk aan de slag gaan.

Op vrijdag werd er getraind en zaterdag werden er wedstrijden gereden. Ik moest voordat ik mocht deelnemen aan de wedstrijden een race licentie voor de OW Cup behalen. Dus ik heb vrijdag meegedaan aan de licentie cursus en mijn eerste meters gemaakt op de Yamaha r6. 
Het was nat dus het was allemaal rustig opbouwen. Mijn eerste reactie na de eerste sessie op de motor was dat het heel hard ging en dat ik er erg van genoten had.
De baan werd met de tijd steeds droger en aan het einde van de dag was de baan opgedroogd. De ronde tijden gingen per sessie steeds verder naar beneden en ik heb de dag uiteindelijk af kunnen sluiten met een tijd van 1.57,8. Een prima tijd voor de eerste keer op de motor met deze omstandigheden vond ik. Ook heb ik mijn race licentie behaald en mocht ik de volgende dag deelnemen aan de wedstrijden.

Zaterdag begon de dag koud, maar ik was er op gebrand om weer te rijden. Er werden 3 sessies gereden, 2 kwalificaties en 1 wedstrijd.
Bij de eerste sessie moest er wat rustiger opgebouwd worden vanwege de baantemperatuur en heb ik gewerkt aan mijn lijnen. De dag begon al goed met een tijd van 1.58,7.
Bij de tweede sessie moest het gebeuren. Ik had niet al te veel meters gemaakt op de droge baan maar wilde bij deze sessie alles wat ik tot nu toe geleerd had op de 600 met tips van Cliff en Nick toepassen.
En dat lukte, na de tweede kwalificatie mocht ik als derde starten met een tijd van 1.53,7. Dik tevreden! 
Bij de race ging het er niet erg om een podiumplaats te pakken krijgen, maar om weer veel te kunnen leren.
Ik kwam niet perfect van mijn plaats in de race maar kon dat na 3 rondes al weer goed maken. Ik heb daarna de hele race op p3 gereden totdat er achterblijvers kwamen waar ik wat moeite mee had. In de op 1 na laatste ronde werd ik ingehaald en kon ik hem weer passeren. Bochten verder kwam hij er weer langs en ik probeerde te volgen. Dat lukte me totdat ik in de laatste ronde een foutje maakte in de strubben waardoor ik de aansluiting verloor met de derde man.
Ik ben als 4e over de finish gekomen en heb een tijd van 1,52 kunnen rijden. Een zeer geslaagd eerste weekend dus!

Ik vond dit weekend fantastisch! 
Het team, de motor, de ervaring het was allemaal geweldig.
Het was een beetje wennen aan de motor de eerste dag maar dag 2 ging al stukken sneller op een droge baan. Voordat ik de eerste meters maakte had ik niet gedacht dat ik het zo mooi af kon sluiten.
Ik heb dit weekend veel geleerd met behulp van het team en mijn vader.
Ook wil ik iedereen bedanken voor het langs komen en de support naast de baan.
Volgende race sta ik er weer fit bij en gaan we voor meer!

Foto’s: Erik de Ruijter

Video afspelen

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *