Race 10&11 OW CUP (Assen)

Racejaar afgesloten met een zesde plaats. 

Op maandag 7 oktober begon mijn voorbereiding op de wedstrijd van 11 oktober met een crt training. Aan het einde van de dag werd iets in de vering gevonden. De volgende training was op vrijdag 10 oktober. Het was een natte dag en ik trainde 4 van de 5 sessies omdat er olie op de baan lag. Het probleem werd snel opgelost door het TT Circuit. Ondanks de 4 sessies heb ik bij elke sessie een stap kunnen zetten. Met een goed gevoel ging ik de racedag in die met een kwalificatie begon.

12 oktober

Aan het begin van mijn eerste kwalificatie was de baan nat maar droogde later op. Mijn vizier besloeg al bij het betreden van de baan. Ik wilde een goede ronde zetten dus wisselde ik van vizier na de eerste ronde. Dit verliep niet soepel en ik verloor tijd om me te kwalificeren. Uiteindelijk kwam ik op de 16e plaats in de kwalificatie.

Race 1

Om de opgelopen achterstand goed te maken moet ik bij de eerste 10 zijn. Met een goede eerste ronde eindigde ik op een elfde plek.

Race 2

Bij race 2 regende het hard. Ik heb dit jaar meer in de regen dan op een droge baan gereden en ik voelde me altijd goed op een natte baan. Mijn start op de 16e plaats was deze keer slechter dan in race 1. Ik eindigde op de zevende plaats maar vanwege een penalty van de coureur op nummer 5 werd ik geclassificeerd op plaats 6.

Wil je het volledige verslag lezen klik dan hier! 

 

Foto’s: Erik de Ruijter

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.