Trainen in Zandvoort

Op maandag 8 juli heb ik voor het eerst getraind op circuit Zandvoort. De training was een voorbereiding op de volgende race in Dijon van 26 tot en met 27 juli.

De weersvoorspellingen voor de trainingsdag waren positief, maar uiteindelijk was het weer erg wisselvallig.

Bij de eerste sessie maakte ik even kennis met de baan en deed ik het rustig aan. Niet eerder had ik op een baan met zoveel hoogteverschil gereden, maar vond het meteen al een leuke ervaring.

Bij de tweede sessie had ik meer vertrouwen omdat het minder hard waaide en ik de baan door had. Ik verbeterde bij elke ronde mijn ronde tijd en reed aan het einde van de sessie 6 seconden sneller dan mijn snelste ronde in de eerste sessie.

Bij de derde sessie wilde ik mijn onlangs aangeschafte pak testen. Helaas duurde de sessie nog geen ronde omdat het regende en wij hadden geen regenbanden bij ons.

Pas bij de vijfde sessie kon ik weer de baan op omdat het bij sessie 4 regende. Ik reed in mijn nieuwe pak en het ging een stuk harder waaien.

Ik reed elke ronde sneller, maar de sessie werd na 4 rondes al afgevlagd vanwege een rode vlag. Ondanks een korte sessie had ik een heel fijn gevoel met de motor en mijn nieuwe pak.

We zijn klaar en voorbereid op de aankomende races in Dijon!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *