IDC RACE 9

Race 11 sept

Na de lastige trainingen op vrijdag waar we aan het kampen waren met een technisch probleem, waardoor de motor 15 km/ph topsnelheid verloor, hebben we zaterdag op de race dag helaas niet het probleem kunnen vinden in de motor.
De eerste kwalificatie ging lastig, ik ging met oude banden de baan op om te zorgen dat ik een zo’n goed mogelijke pace had voor de race die we dan op nieuwe banden zouden starten.
De goede tijden kwamen niet vanwege een te kort aan vermogen, de motor trok niet weg uit de bochten, wat cruciaal op assen is.

Aangezien de baan half nat was dit nog niet heel belangrijk omdat we nog een kans zouden hebben.
In de tussentijd het probleem proberen op te lossen, al snel kwamen we er in een droge q2 achter dat het probleem niet opgelost was.
De tijden waren niet goed, maar omdat de kwalificatie sessie zo kort was vanwege een rode vlag situatie, stond ik er nog redelijk goed bij met plaats 8.

Race
Voor de race was regen voorspeld en het plan was de wedstrijd rustig te beginnen in de eerste paar ronden.
Helaas verloor ik daardoor al vroeg de aansluiting met de jongens vooraan en reed ik een eenzame race.
Wel was ik blij met de punten, mijn directe rivaal had deze wedstrijd geen vertrouwen en eindigde buiten de punten! (Race: p7)

Ik heb zaterdag de schade kunnen beperken en belangrijke punten kunnen pakken waardoor ik nu op p4 sta in het kampioenschap.
2 oktober tijdens de laatste 2 races ga ik er alles aan doen om een mooi resultaat te behalen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.