OW Cup Training Assen

Selwin Hamden TT- Circuit Assen

Ow cup training Assen. 

Voor mij was dit na de training in Spanje mijn eerste keer weer op de motor. Ik heb geprobeerd zo fit mogelijk te blijven zodat als de circuits weer open gingen mijn conditie geen rol zal spelen.

Dag 1 kon ik beginnen met een droge vrije training en kwam elke ronde steeds meer in mijn ritme en sloot de sessie netjes af. Dit was helaas de enige droge vrije training die deze dag werd verreden. Gelukkig had ik hier al rekening mee gehouden en heb ik de sessies in de regen rustig opgebouwd aangezien er 3 dagen waren om te trainen. 

Dag 2 begon de dag ook droog en heeft Cliff Kloots mij veel geholpen met punten die ik kon verbeteren. Het draaide er dan ook niet om, om deze tweede dag snelle tijden te rijden maar veel te leren. Sessie twee was een natte sessie waar ik veel vertrouwen heb kunnen opbouwen op het nieuwe asfalt waar ik een goed gevoel aan heb over gehouden.

De laatste sessie was weer droog maar er stond veel wind. Deze sessie kon ik weer werken aan de verbeterpunten die Cliff had en vooral daar op te focussen. Dat lukte en het ging elke ronde beter. Ik heb de dag af kunnen sluiten met een 1, 47er waarmee ik eind vorig jaar mee ben geëindigd. 

Op de derde dag wilde ik verder gaan met de punten van dag 2 en had er veel vertrouwen in om minimaal een seconde onder mijn snelste tijd te komen. Helaas ging het in het begin van de eerste natte sessie mis. Ik kwam met een highsider op het asfalt terecht. Gelukkig kwam ik er met een zere schouder en hoofdpijn met wat duizeligheid van af. Omdat de dokters niet konden constateren of het een hersenschudding was of niet, mocht ik niet verder rijden ondanks ik dat zelf wel wilde. Ik zal snel herstellen en de 27ste weer op de baan te vinden zijn.

 Foto’s: Erik de Ruijter

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *