IDC RACE 2&3

IDC Race 19 & 20 juni

Dag 1
We hadden maar 1 training en een kwalificatie. In deze sessies heb ik een goed ritme kunnen opbouwen voor de kwalificatie die de volgende dag plaats vond.

Dag 2
De tweede dag hebben we er voor gekozen om voor het eerst met slicks te rijden.

In Q2 kon ik moeilijk een plek vinden waar ik mijn eigen ding kon doen met 35 man in de baan.
Ik heb mijn tijd uit Q1 kunnen verbeteren met meer dan 1,5 seconde maar helaas niet de ronde kunnen rijden die ik wilde rijden.

Race 1

Helaas een Jumpstart gemaakt zonder dat ik er voordeel van had waardoor ik een 20 seconden straf kreeg.
Daar buiten heb ik een goede race kunnen rijden. Ik zat in een groepje strijdend voor p3 tot dat de rijders die samen in onze klasse gemengd zijn op een ronde gezet werden. Een touché met een andere rijder zorgde er voor dat we de aansluiting met de nummer 3 en 4 kwijt waren en ik uiteindelijk op p5 van de IDC rijders finishte maar 8e met de straf.

Daar buiten heb ik veel kunnen leren tijdens de race en een goed gevoel overgehouden.

Zondag wilde ik voor het podium gaan.

Dag 3

Warm-up:

Het had in de ochtend geregend en dat zorgde voor natte plekken op de baan, in de warm up van 10 minuten lang was het dus alleen zaak een goed gevoel te krijgen met de motor. Nog voordat ik een ronde gereden had, had ik een moment in de chicane. Niet veel later gingen er 3 onderuit zonder al te grote gevolgen. Dit zorgde wel voor een rode vlag situatie waardoor de sessie ten einde kwam.

Race 2

In de race was het belangrijk een goede start te maken om zo mee te kunnen met de nummer 3. Helaas had ik een slechte start waardoor ik veel plekken verloor en de nummer 3 al een gat had gemaakt.

De eerste ronde was voor mij zoals meestal het geval wel een goede ronde waarin ik veel plekken goed heb kunnen maken.

Nadat ik ronde voor ronde naar voren ben gereden kwam ik aan op p4 en was mijn plan weg te rijden van het groepje en richting p3 te gaan. Helaas ging het de ronde daarna mis.
Ik reed mezelf klem op een groep achterblijvers uit de pro cup 600 die dit weekend gemengd met ons reden.
Ik moest hard in de remmen op een curbstone waar ik de rijder niet verwacht had.
Deze harde klap zorgde ervoor dat de motor uitviel en ik vele secondes kwijt raakte.
Uiteindelijk heb ik de motor weten te starten en nog 1 plaats weten te winnen.

P8 in de race behaald en 7e van de IDC rijders.

Conclusie:

We hadden dit weekend de snelheid om voor het podium te gaan en daarom is dit een teleurstelling. Ondanks het tegenvallende resultaat veel kunnen leren.

Over 2 weken staat de volgende wedstrijd gepland in Nurbürgring waar we ons best weer zullen doen om vooraan mee te strijden!