IDC RACE 1

Selwin Hamden

IDC Race 5 Juni

Dit keer waren er op vrijdag geen trainingen voor de wedstrijd dag, we hadden al meerdere malen op assen getest waarbij we een goed gevoel hadden met de motor dus dit was geen probleem.

Kwalificatie 1
Vanwege teveel water in de GT bocht werd de eerste kwalificatie met een uur uitgesteld.
Hierdoor kreeg de baan wel de kans om op te drogen en had ik een droge kwalificatie.
De kwalificatie ging niet naar mijn wens en heb geen goede ronde kunnen rijden.(P7)

Kwalificatie 2
Vanwege een onderdeel dat nog niet aangekomen was, kon ik moeilijk wennen aan de motor en hebben we de vertanding aangepast. Dit hielp iets in de 2e kwalificatie waardoor ik 1 plek naar voren opschoof.
Het kon dit keer niet anders en we moesten het doen met wat we hadden.


Race
Ik had een dramatische start maar kon gelukkig makkelijk passeren in de eerste ronde waardoor ik weer aansluiting kreeg bij de nummers 5&6. 
Een ronde later ging ik de nummer 6 voorbij en kon ik de nummer 5 goed volgen waarna we samen naar de nummer 4 toe reden. Toen we uiteindelijk aankwamen bij de nummer 4 besloeg de rechterkant van mijn vizier en kregen mijn banden een drop met nog 3/4 rondes te gaan. Ik heb daarna moeten lossen en de race uitgereden op plaats 6.

Conclusie
Ik kan tevreden zijn met de race. Ik heb elke ronde in de 45 kunnen rijden totdat ik moest lossen met een motor die niet helemaal naar mijn wens was. Ook moeten we werken aan de afstellingen zodat de banden na 12 ronden er nog uit zien.
18-20 Juni tijdens de wedstrijden in Osschersleben zal de motor weer naar mijn wens zijn en ga ik het gat richting de top 3 proberen te verkleinen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.